לופוס

לופוסלופוס (זאבת) הינה מחלה אוטואימונית כרונית העלולה להתפשט ולפגוע בכל מערכות הגוף. קיימות שלוש דרגות חומרה של המחלה: בדרגה הראשונה תתרחש פגיעה במפרקים בלבד, בדרגה השנייה תיראה גם פגיעה בכלי הדם ובלב ובדרגה השלישית, החמורה ביותר, תתפשט הפגיעה גם לכליות ולמערכת העצבים המרכזית.

הלופוס נפוצה יותר בקרב נשים (פי 8) ומתפרצת בעיקר בגיל הפוריות (15-33) השכיחות מראה כי מתוך רבבת אנשים אדם אחד עלול לפתח את תסמיני המחלה.

תסמינים

פריחות "פרפר" ופריחות חריפות או אקוטיות אחרות, שלפוחיות, כיבים ברירית הפה ובאזורים נוספים, נשירת שיער, דלקות בקרומים הסרוטיים, דלקות מפרקים, פגיעות באיברים ובמערכות הגוף השונות כגון: פגיעה בכלייה, הגדלת כבד והגדלת הטחול, הגדלת בלוטות הלימפה, פגיעה בשריר הלב, פגיעה במערכת העצבים המרכזית ופגיעה במערכת הדם. סימנים כלליים יופיעו באמצעות חום גבוה, עייפות וחולשה, ירידה במשקל והפרעות פסיכולוגיות כשל חרדה ודיכאון. בקרב רוב חולי הלופוס מופיעה פגיעה במפרקים על ידי דלקת מפרקים ובחלק מועט מן המקרים נראית דלקת שרירים הגורמת לכאב שרירים וחולשה של השריר.

גורמים

לא ידוע מהו הגורם הוודאי להתפרצותה של המחלה. בכדי שאדם ילקה במחלת הלופוס דרוש שילוב של מספר גורמים: גנטיים (פגיעה במספר גנים), הורמונאליים ( עודף באסטרוגן או רמות גבוהות של פרולקטין) וסביבתיים (חשיפה לקרני השמש המזיקות, לזיהומים ולתרופות).

זכויותיו של חולה הלופוס

מחלת הלופוס עלולה לפגוע באורח חייו של החולה וביכולתו לכלכל את עצמו ועל כן מגיעות לו זכויות מטעם מוסדות המדינה ומן הרשויות השונות.

  • זכויות מביטוח לאומיביטוח לאומי – ביטוח לאומי מעניק מספר זכויות לחולי לופוס:
    1. קצבת נכות כללית – חולי לופוס אשר כושר עבודתם נפגע עקב המחלה זכאים לקצבת נכות כללית. קיימים מספר קריטריונים על מנת לקבל זכאות זו והם נקבעים על ידו.
    2. קצבת שירותים מיוחדים – כאשר המחלה נמצאת בשלב השלישי החמור ביותר והחולה זקוק לטיפולים מיוחדים עקב המחלה.
    3. קצבת סיעוד – כאשר גופו של החולה לא מתפקד והוא זקוק לתמיכה צמודה בביצוע הפעולות השיגרתיות הוא רשאי להחזיק מטפל סיעודי בביתו.
    4. גמלת ניידות – במצבים מתקדמים של המחלה מתרחשת פגיעה ביכולת הניידות. בהתאם לאחוזי הנכות ורמת מוגבלות הניידות זכאים החולים לרכוש רכב בפטור מלא או חלקי של תשלומי המס, לגימלה חודשית עבור ההוצאות החודשיות הקשורות לרכב ולקבלת תו נכה.
  • מס הכנסה – חולי לופוס זכאים לפטור ממס במקרים בהם ביטוח לאומי הגדירם כבעלי 90% נכות ומעלה.
  • משרד הבריאות – עזרה במימון מכשירי עזר כגון: כיסא גלגלים, הליכונים, נעליים רפואיות, מכשירי שיקום ועוד.
  • משרד האוצר – חולי לופוס זכאים להנחה או לפטור מלא בתשלום המיסים בעת קניית רכב, לקבל גמלת ניידות חודשית להוצאות על אחזקת הרכב וכן קבלת תו חנית נכה בהתאם לאחוזי הנכות שקבע ביטוח לאומי.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!