נפגעי גזזת – זכויות רפואיות

גזזתגזזת (Tinea Capitis) הינה מחלת עור פטרייתית מדבקת. קיימות שני סוגי פטריות: האחת מופיעה על הקרקפת והשנייה על הגוף. הפטרייה מתיישבת מתחת לעור וניזונה מרקמות מתות של העור, השיער או הציפורניים.

גזזת אינה מחלה מסוכנת אך מאוד מדבקת. הפטרייה עוברת דרך מגע ישיר עם בני אדם או עם חיות באמצעות ליטוף, מגע, העברת חפצים נגועים כגון: מגבת, בגדים, סדינים, שטיחים, מסרק ועוד. גזזת שכיחה יותר בקרב גברים מאשר נשים וקיימים מקרים בהם האדם הנושא את המחלה לא סובל מתסמיניה אולם מסוגל להדביק אחרים.

תסמיני המחלה

גזזת הקרקפת מופיעה בעיקר בקרב ילדים ומתפשטת גם לאזור הזרועות, הרגליים והפנים

הגזזת נראית ככתם עגול קטן שצבעו אדום. הכתם נראה כטבעת אשר ממסגרתה יוצאות שלפוחיות קטנות או עור אדמומי וקשקשי. פנים הטבעת נשאר בריא והשיער באזור זה נעשה יבש. בהמשך השיער נישבר ומתחילות להופיע קרחות עם קשקשים מגרדים. ללא טיפול הפטרייה תמשיך להתפשט על פני כל הגוף.

גזזת העור נראית ככתמים אדומים מגרדים מאוד –  בשילוב עם שלפוחיות או קשקשי עור.

גזזת הציפורניים מופיעה בעיקר בקרב מבוגרים – הציפורניים הופכות צהובות- חומות, מעוותות, עבות ופריכות.

אם לא מטפלים בגזזת מיד היא עלולה לפגוע בבלוטות הלימפה הצוואריות ולגרום לאזור להתנפח. הטיפול נעשה באמצעות תרופות נוגדות פטריות, משחות, שמפו, שמנים אתרים וצמחי מרפא מיוחדים אשר עוזרים למנוע מן הגזזת להתפשט.

קיימים מספר חוקים שרצוי להקפיד עליהם בכדי למנוע הדבקות במחלת הגזזת: לא להיכנס יחפים למקלחות ציבוריות, לשמור על כפות רגליים יבשות ונקיות, לא לבוא במגע עם חיות שפרוותם בעלת קרחות, לא לחלוק חפצים אישיים כגון מגבות, סדינים, בגדים ועוד.

זכויות חולי הגזזת בישראל

בעקבות טיפולי הקרנות רנטגן שנעשו בחולי גזזת בין השנים 1946-1969 יצא בשנת 1994 חוק לפיצוי נפגעי גזזת. טיפול זה היה מקובל בכל העולם ואכן מידר את תופעת התפשטות המחלה אך בהמשך בעקבות מחקרו של פרופסור ברוך מודן (1974) הוכח הקשר בין הטיפול לבין הופעתם של גידולים סרטניים בקרב המטופלים.

החוק נועד לפצות חולים אלו אשר בעקבות הטיפולים נגרם להם נזק בריאותי. כל נפגע רשאי להגיש תביעה לקבלת פיצויים ממשרד הבריאות.

משרד הבריאות

נפגעי גזזת זכאים לקבלת פיצויים ממדינת ישראל בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו להם כתוצאה מההקרנות. מעל ל40% נכות מזכה בקצבה חודשית עד סוף חייהם. בני זוגם או ילדיהם של חולי גזזת אשר נפטרו כתוצאה מטיפולי ההקרנות, זכאים לפיצוי כספי מן המדינה.

ביטוח לאומי

נפגעי גזזת יכולים לקבל שלושה סוגי פיצויים מביטוח לאומי: האחד- מענק כספי חד פעמי, השני – בנוסף למענק החד פעמי גם קצבת נכות חודשית על פי אחוזי הנכות והשלישי – מענק כספי חד פעמי ללא קצבה חודשית.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!