Site icon ישראל חזקה // זכויות רפואיות

צרידות

הצרידות מופיעה כאשר שני מיתרי הקול המצויים בעומק גרוננו אינם קרבים אחד לשני בצורה מספקת ונשאר בניהם מרווח. למעשה, צרידות הינה בריחת אוויר מתוך המרווח שנוצר. הצרידות מלווה בקול גס ומחוספס שאינו "נקי". לעיתים מתרחשת צרידות גם כאשר מיתרי הקול עובדים בצורה תקינה כמו במקרים של יבלות או צלקות המופיעות על המיתרים, פוליפ, צ'יסטה, חולשה או שיתוק של המיתרים, וירוסים, חום גבוה, דלקת גרון, צינון ועישון. צרידות יכולה להיות פתאומית וחולפת אך יכולה גם להיות כרונית ומתמשכת. צרידות הינה תופעה נפוצה מאוד ויכולה להתרחש בכל גיל- מתינוקות בני יום ועד לקשישים.

גורמים

הגורמים הנפוצים ביותר לצרידות הינם:

  1. התקררות ההופכת לדלקת גרון גורמת לנפיחות, בצקתיות והפרשת ליחה הפוגעים בפעולת מיתרי הקול
  2. עלייה של מיצי קיבה חומציים למעלה הגרון גורמת לגירוי מיתרי הקול
  3. יבלות על מיתרי הקול
  4. שחיקה של הקול כתוצאה ממאמץ
  5. תינוקות הבוכים לאורך זמן
  6. שיעול כרוני
  7. עישון

טיפול בצרידות

ניתן לטפל בצרידות על ידי לימוד טכניקות דיבור נכונות אשר אינן מאמצות את מיתרי הקול. טכניקות אלו ניתנות ללימוד באמצעות קלינאי תקשורת המלמדים כיצד לנשום נכון, לדבר נכון ועוד. דרך נוספת לטפל בצרידות היא ניתוח כירורגי להסרת היבלות והפוליפים שהתיישבו על הגרון. בכל ניתוח קיים סיכון שהבעיה תחזור על עצמה כי הניתוח רק מסיר את הסימפטום אך לא מטפל בשורש הבעיה. מומלץ לשתות הרבה מים ולמעט במילים, להקפיד על הפסקות בין המילים והמשפטים, לא לדבר משפטים ארוכים מדי ולא ללחוש. ניתן לבחור בטיפול הומאופטי אשר מנסה לאבחן את שורש הבעיה ובעזרת תרופה המותאמת אישית לטפל בצרידות באופן יעיל וקבוע.

זכויות רפואיות

אנשים רבים נאלצים לאמץ את קולם בזמן העבודה ועל כן סובלים מצרידות, יובש בפה, קושי בבליעת רוק, דיבורם הופך לא ברור, הם חשים כאב ואף בחלק מהמקרים מאבדים את קולם לחלוטין. חולים רבים הסובלים מצרידות מופנים לקלינאי תקשורת ואף לעיתים נאלצים ליטול כדורים או לעבור בדיקות פולשניות וניתוחים.

לסיכום, בעלי מקצוע אשר הצרידות פוגעת בכושר עבודתם (כמו מורים, זמרים, מאמני כושר ועוד) רשאים להגיש תביעה לביטוח לאומי שיכיר בנכותם ויזכה אותם בפיצוי כספי חד פעמי או בקצבה חודשית.

Exit mobile version