ישראל חזקה // זכויות רפואיות

מחלות מקצוע

מחלות מקצועמחלות מקצוע הן מחלות בהן חלו עובדים כתוצאה מתחום עיסוקם או בעקבותיו, בין אם זה במקומות העבודה עצמם ובין אם זה במסגרת העבודות. אותן מחלות נגרמות כתוצאה מחשיפת יתר אשר נמשכת לאורך זמן לגורמים מזיקים שונים כגון חומרים כימיים, חומרים פיזיקליים, חומרים ביולוגיים ועוד חומרים שונים המוגדרים כמזיקים לבריאות.

כל מקומות העבודה, רצוי שיעשו הכול על מנת למנוע את גרימתן של מחלות המקצוע, על ידי נקיטת דרכי עבודה זהירות, על ידי תדרוך העובדים לשם מניעת סכנות עתידיות ועל ידי מזעור או סילוק מוחלט של גורמי סיכון, עוד לפני שאלה יגרמו לנזקים בריאותיים.

מחלות מקצוע ומקרים התחלתיים

במקרים בהם עובד חלה במחלת מקצוע יש מספר פעילויות אותן צריך לבצע במקום העבודה:

חקירת מחלות מקצוע

רופאים שבודקים עובדים אשר מתלוננים כי חלו במסגרת עבודתם, ומגלים כי אכן מדובר במחלת מקצוע או שמתעורר חשד למחלת מקצוע, חייבים לדווח למפקח העבודה האזורי. המפקח מגיע למקומות העבודה ובודק האם צריך לחקור והאם תהיה תועלת בכך לעתיד. אם מסקנתו היא כי יש צורך בחקירה, הנושא עובר לידי המפקח על מקום העבודה עצמו לצורך טיפול מקיף.

המפקח מגיע אל מקום העבודה, חוקר את העובד שחלה, את מעסיקו ואת חלק מהעובדים אשר יכולים להעיד כי אכן העובד חלה בעקבות עבודתו. המפקח כותב דו"ח חקירה שבו הוא דורש לנקוט אמצעים שונים כדי למנוע מקרים חוזרים של מחלות מקצוע.

דרכים למניעת מחלות מקצוע

זכויות החולים במחלות מקצוע

ביטוח לאומי מעניק מספר זכויות לעובדים שהוכרו כ"נפגעי עבודה" – אנשים אשר חלו במחלות מקצוע, במטרה לפצות אותם על אובדן הכנסה בתקופה לאחר שחלו. עובדים שחלו במחלות מקצוע זכאים לקבל טיפול רפואי חינם בעקבות בעיות שנוצרו כתוצאה מן המחלה. במקרה שהעובדים נותרו נכים לאחר שחלו, הם יקבלו מענק חד פעמי או קצבה חודשית על פי אחוזי הנכות. במידה שהעובדים נפטרו כתוצאה ממחלת העבודה, בני המשפחה מדרגה ראשונה זכאים לקצבת תלויים או למענק חד פעמי.

אולי יעניין אותך גם:

זכויות רפואיות של חולי סרטן

Exit mobile version