ביטוח תאונות אישיות: תביעת פיצויים

תאונות הן אף פעם לא דבר נעים. עם זאת, כאשר מעורבים בכך אנשים צעירים, ילדים, תלמידים, התחושה של כל המעורבים עשויה להיות קשה אף יותר. לכל מי שהוא הורה לילד חשוב להיות מודע לכך שכאשר מדובר על תלמיד, הרי שיש לו כיסוי ביטוחי ייחודי לתלמידים.

במאמר זה נעסוק בנושא של תאונות תלמידים בכל הקשור לשאלת הפיצוי הכספי. בין היתר נספר על הקשר שבין הביטוח לתלמידים והדרישה לפיצויים, מתי הביטוח הזה לא חל ויש לדרוש פיצוי מגורם אחר, כיצד תובעים את חברות הביטוח ומה עושים במקרה שהתאונה התרחשה בשל התנהגות רשלנית.

ביטוח תאונות תלמידים: לא רק בבית הספרתלמידים

המונח "תאונות תלמידים" עשוי לעורר את הרושם שנושא זה מתקשר אך ורק לילדים בגיל בית הספר ואך ורק לגבי תאונות שקורות בבית הספר עצמו. למעשה, הביטוח שאמור לספק כיסוי לתלמידים חל גם על ילדים שגילם נמוך מגיל בית הספר היסודי (תקף גם לילדי הגן, מגיל שלוש ואילך).

בנוסף, הפוליסה תקפה בהחלט לא רק בחדרי הכיתות ובבית הספר בכלל. הביטוח תקף גם בדרך אל בית הספר וממנו ולמעשה, גם מעבר לשעות הלימודים. ביטוח התלמידים שמעניק פיצוי כספי במספר גדול מאוד של אירועי תאונה, לא תקף במצבים מסוימים שונים.

בין היתר, הוא לא מספק כיסוי למקרה של מעורבות בתאונת דרכים וכן לא במקרים מסוימים אחרים כמו קבלת קצבת נכות וכולי שהם האחריות לפיצוי מוטלת על המוסד לביטוח לאומי.

ביטוח תאונות אישיות

בחלק ניכר מהמקרים שבהם ילדים, מגיל שלוש ועד לגיל שמונה עשרה שנים מעורבים בתאונה, הפיצוי שניתן לתבוע מבוסס על פוליסת הביטוח מסוג ביטוח תאונות אישיות לילדים. חשוב להדגיש שפוליסה זו איננה נרכשת על ידי ההורים באופן פרטי והיא איננה וולונטרית. החובה לקיים ביטוח זה, לכלל התלמידים בישראל, נקבעה על ידי המחוקק הישראלי.

ביטוח זה, שנערך בשיתוף חברות ביטוח פרטיות והרשויות המקומיות שבמסגרתן פועלים בתי הספר השונים, מבטיח פיצוי בכל מקרה של תאונה שגוררת נזק משמעותי. הפיצוי ישולם למבוטח במקרה של נכות זמנית או קבועה, למשל, בין אם הנפגע הוא האשם בתאונה ובין אם לאו.

אין משמעות לשאלת האשם, האשם התורם או הרשלנות. את דמי הביטוח, אגב, משלמים הורי התלמידים כחלק מתשלומי החובה המוטלים עליהם.

איך תובעים את חברת הביטוח?

מכיוון שהביטוח הינו משותף, לכלל התלמידים, ומכיוון שהוא נערך בשיתוף מוסדות החינוך והרשויות המקומיות, תביעה של חברת הביטוח נעשית בהליך שונה מעט מהמקובל. הגשת התביעה נעשית בשיתוף בית הספר, שברשותו קיימים הטפסים המתאימים.

בית הספר וההורים ימלאו את הטופס שכולל את פרטיו המלאים של התלמיד, שם בית הספר, כתובת בית הספר וכמובן – פרטים אודות התאונה והרקע להתרחשותה. לאחר חתימה גם על טופס וויתור סודיות תועבר התביעה לעיון חברת ביטוח, לצורך אישור ולפני העברת הפיצוי המתאים.

תאונה והתרשלותתאונה

בניגוד לביטוח תאונות אישיות לתלמידים, שבו יש משמעות שולית אם בכלל לשאלות כמו רשלנות, יש כמובן מקרים שבהם לרשלנות יש חלק משמעותי בגורמים, בסיבות ובתוצאות של התאונה. החוק הישראלי מגדיר בפירוש מהי רשלנות ומתי ניתן היה לצפות מרשות, אדם או בעל מקצוע להתנהג בכפוף לכללים מקצועיים ובאחריות.

כאשר ניתן לראות את התאונה ככזו שנגרמה בשל רשלנות, בין אם מצד בית הספר, בין אם מצד נושאי תפקיד, בין אם מצד הרשות המקומית או מצד כל גורם אחר, ניתן להגיש תביעה לפיצויים בבית המשפט. על בית המשפט תוטל החובה לבדוק את פרטי המקרה ובתוך כך גם לדון בשאלת הפיצויים.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!