רשלנות רפואית

השאירו פרטים כבר עכשיו או התקשרו

רופא

רשלנות רפואית מתארת מצבים בהם אדם נפגע במסגרת טיפול רפואי ונגרם לו מכך נזק גופני, כלכלי או נפשי. הגורם הרפואי שגרם לנזק לא חייב להיות רק רופא או מנתח, אלא תיתכן גם רשלנות רפואית על ידי רוקח, אחות, לבורנט וכדומה.

ברוב המקרים בהם מתרחשת רשלנות רפואית האדם כלל לא מודע לך שהיא התרחשה והוא מקבל את העובדה, לכאורה, שמדובר ביד הגורל. ישנה חשיבות אישית וחברתית לנקיטת צעדים משפטיים במקרים של רשלנות רפואית.

בפן האישי האדם יכול לזכות בסכום כסף גבוה מאוד שיכול לעזור לו לשקם את הנזק שנגרם לו, וכן בפן חברתי מתוך תקווה שהמערכת הרפואית תשפר את כישלונותיה ושנזקים דומים לא יקרו לאנשים אחרים.

רשלנות רפואית – תנאי העילה

בכדי לבסס את עילת התביעה ברשלנות רפואית יש צורך להוכיח את שלושת התנאים המצטברים הבאים:

  1. טיפול רפואי רשלני: אירוע בו הגורם המטפל חרג מסטנדרט הזהירות בו היה נוהג רופא סביר. כלומר, צריך להוכיח שרופא סביר, באותו תחום רפואי, בנסיבות זהות, באותה העת, לא היה נוהג כפי שנהג הגורם המטפל.
  2. נזק: צריך להוכיח שנגרם למטופל נזק.
  3. קשר סיבתי: צריך להוכיח שיש קשר סיבתי בין הטיפול הלקוי לנזק. כלומר, שהסיבה לכך שהנזק התהווה היא הטיפול הרשלני מהגורם המטפל.

כפי שצוין לעיל, מדובר בתנאים מצטברים, לכן לדוגמא, אם ניתן הגורם המטפל נהג ברשלנות אולם לא נגרם נזק או שהנזק לא נגרם כתוצאה מהטיפול הרשלני, התנאים לא מתמלאים.

רשלנות רפואית – חוות דעת מומחה

הבסיס של כל תביעת רשלנות רפואית היא חוות דעת רפואית של רופא המומחה בתחום הנזק הספציפי למקרה. בחוות דעת זו המומחה מייצג את הרופא הסביר והוא מסביר לבית המשפט מדוע אילולא הפעולה הרשלנית או שיקול הדעת המוטעה של הגורם המטופל, לא היה נוצר למטופל נזק, או לעיתים נזק נוסף.

חוות דעת של רופא מומחה היא הבסיס של כל תביעה רשלנות רפואית משום שהמטופל, עורך הדין ובית המשפט אינם בקיאים בעגה ובמונחים הרפואיים. מכך, שרק רופא אשר מתמחה בתחום הנזק שאירע יכול לסתור את פעולותיו ואת החלטותיו של רופא אחר, נדגים:

אם הרשלנות רפואית אירעה בעת ניתוח פלסטי יש להציג חוות דעת של מומחה לכירורגיה פלסטי, במקרים בהם הרשלנות הרפואית הייתה קשורה להריון יש להביא מומחה לגניקולוגיה וכדומה.

רשלנות רפואית – התביעה

כאשר תחושת הבטן שלכם אומרת לכם שהנזק שנגרם לכם, או לאדם היקר לכם, נוצר בעקבות מעשה רשלני של גורם מטפל, אל תהסו ופנו לייעוץ משפטי. אם אתם מרגישים שמשהו לא התנהל כשורה,קריקטורה של רופא פעלו לפי האינסטינקטים שלכם ובדקו את הנושא.

עורך דין שמתמחה בדיני נזיקין, ובתביעות מאותו סוג נזק ספציפי, יוכל לספק לכם מידע על זכויותיכם ועל הפעולות הנדרשות לשם פתיחת ההליך המשפטי. את התביעה המשפטית יכולים להגיש: האדם שנגרם לו הנזק, עזבון, שארים של מנוח וכן הורים או אפוטרופוס של קטין או פסול דין.

כאשר אתם בוחרים עורך דין שייצג אתכם וודאו שיש לו ניסיון קודם בתביעות בסוג הנזק הספציפי למקרה שלכם, כאשר אתם מגיעים  לפגישת היכרות אל תתביישו לשאול שאלות ולבקש לראות הוכחות לניסיונו ולהצלחות משמעותיות שהיו לו.

אם אתם חוששים לפנות לייעוץ משפטי ולפתוח בהליך משפטי מתוך דאגה כלכלית, חשוב לציין שרוב עורכי הדין בתחום נזיקין מקבלים את שכר הטרחה בסוף ההליך, כנגזרת באחוזים מהפיצוי הסופי.

 

כמה זמן לוקחת התביעה?

כאשר מתמודדים עם תביעת רשלנות רפואית, יש צורך בסבלנות מצד הלקוח. חשוב להבין כי למרות שמעוניינים לקבל את הפיצוי בצורה מהירה, לבתי המשפט יש זמנים משלהם ובדרך כלל זה לא תואם את הרצון שלנו. באופן ממוצע, משך ההליך המשפטי מהגשת התביעה ועד לקבלת הפיצויים עבור רשלנות רפואית, יכול להגיע לשנתיים ואפילו יותר. עם זאת, קשה להגדיר זאת מראש מאחר שמשך הזמן תלוי במספר גורמים שונים ולא נמצא בשליטתו של עורך הדין. 

יכולים להיות מקרים בהם התיק יסתיים במהירות, אך לא ניתן להתחייב לכך. לכן, הדבר החשוב ביותר הוא להיות סבלני ולהתמודד עם התהליך בצורה חיובית על מנת להפחית את המתח ולאפשר לעורך הדין לפעול בצורה מקצועית כדי להבטיח את התוצאה הטובה ביותר עבור הלקוח.

 

מה שיעור הפיצויים?

לקוחות רבים שואלים בתחילת התהליך מה שיעור הפיצויים שהם צפויים לקבל. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלמרות שמדובר בשאלה לגיטימית, פעמים רבות קשה להעניק עליה תשובה מדויקת. עורך הדין לא יכול לצפות מראש מה יהיה שיעור הפיצויים עבור תביעת רשלנות רפואית מאחר שזה תלוי בגורמים שונים. במסגרת פגישת הייעוץ עם עורך הדין, עליכם לספר לעורך הדין את הסיפור ולכלול את כל הפרטים החשובים. עם זאת, חשוב לזכור שהפיצויים יהיו תלויים בעמדת המומחה הרפואי מטעם התביעה ובעמדת המומחה הרפואי מהצד הנגדי. המרכיב המרכזי בתביעות אלה יתייחס לעוגמת הנפש והגובה של הפיצוי יהיה תלוי בשיקול דעת בית המשפט. לכן, לפני שבוצע ניתוח מקיף של המקרה והשיקולים המקצועיים לא תוכלו לדעת מה שיעור הפיצויים עבור התביעה. 

 

כמה זה עולה?

במידה שאתם מעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית, עליכם לפנות לעורך דין מתאים ועליו לפרט את ההוצאות הצפויות. כל עורך דין צריך לפרט בפני הלקוח שלו ויש לקחת בחשבון שההוצאות עלולות להשתנות בין עורך דין לעורך דין. העלות תשתנה בעיקר בהתאם לעלות חוות הדעת הרפואית המתאימה למקרה וכן לעלות איסוף התיעוד הרפואי הרלוונטי לתיק. כדי לאסוף את התיעוד הרפואי הרלוונטי למקרה, נדרש התשלום למוסדות הרפואיים עבור צילום המסמכים. המחיר תלוי בכמות המסמכים, כאשר לרוב יהיה מדובר בסכומים נמוכים יחסית של כמה מאות שקלים.

ההוצאה המשמעותית ביותר היא עלות חוות הדעת הרפואית. לא ניתן לפעול להגשת תביעה בתחום הרשלנות הרפואית מבלי לצרף חוות דעת רפואית של מומחה בתחום. עלות חוות הדעת הרפואית צפויה לעלות בין 6,000 שקלים לבין 20,000 שקלים, בהתאם לרמת המורכבות של התיק ולמומחה בו תבחרו. ההמלצה שלנו היא לא להתקדם לחוות דעת מלאה לפני שאתם מקבלים חוות דעת ראשונית בה יבחנו גם את סיכויי התיק. חוות הדעת הראשונית תהיה זולה יותר מחוות הדעת המלאה. 

עלות התיק כוללת גם אגרת הגשת תביעה לבית המשפט. אגרה זו נעה בין 800 שקלים לבין 1,800 שקלים, בהתאם לבית המשפט אליו הוגשה התביעה- בית משפט השלום או בית המשפט המחוזי. בנוסף יש לקחת בחשבון גם את שכר הטרחה של עורך הדין שטיפל בתיק. שיעור שכר הטרחה משתנה בין עורכי הדין, כאשר בדרך כלל עבור רשלנות רפואי הוא ינוע בין 25% לבין 30%.

 

בשורה תחתונה

אם אתם חושבים שרשלנות רפואית גרמה לנזק במקרה שלכם, או של אדם יקר לכם, אל תהססו לפנות לייעוץ משפטי. בררו את זכויותיכם ובדקו איך ניתן למצות את הדין בערכאות המשפטיות.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!