נפגעי ספונדילוליזיס זכאים לזכויות רפואיות

ספונדילוליזיסעם העלייה בגיל מגלים אנשים רבים שהם סובלים מכאבים באזור הגב. לצד כאבים שנובעים מיציבה לא נכונה ומדלקת שהתפתחה באזור השריר או בסביבת החוליות, יש גם כאבים שנובעים מפגיעה ישירה בחוליות עמוד השדרה ומצב שמכונה בשם – ספונדילוליזיס.

חשוב לדעת שפגיעה מסוג ספונדילוליזיס עשויה ללוות לא רק אנשים מבוגרים מאוד. זוהי פגיעה נפוצה למדי בקרב עוסקים בספורט מקצועי (לרבות ילדים ובני נוער) וזו יכולה להיות גם תוצאה של תאונה, הרמת חפץ כבד בצורה שגויה או תנועות חוזרות ונשנות שבוצעו באופן לא נכון.

כאשר מדובר בפגיעה בעלת השלכות נרחבות על יכולת התפקוד היום יומית, כאשר מדובר בתאונת עבודה או כאשר החולה סובל מליקויים בריאותיים נוספים – כדאי מאוד לבדוק את האפשרות לממש זכויות רפואיות בהתאם.

ספונדילוליזיס – לא רק לספורטאים

למרות שאחוז ניכר מבין החולים שאותרה אצלם פגיעה של ספונדילוליזיס הינם ספורטאים מקצועיים, מדובר בפגיעה שעלולה להתרחש גם בהקשרים אחרים ולעיתים אפילו ללא סיבה ברורה. גם ספורטאים חובבים בהחלט עשויים לסבול מפגיעות בעמוד השדרה וכך גם אנשים העוסקים בהרמת משאות כבדים במסגרת מקום העבודה באופן יום יומי.

יש לציין שבקרב חלק מהנפגעים אין תסמינים מיוחדים בעוד שאצל אחרים – קיימת מגבלה בתנועה וכאבים בעוצמה משתנה. קבלת טיפול מתאים, שינוי הרגלי תנועה ויציבה, פיזיותרפיה – כל אלו יכולים לשפר מאוד את מצבם של חלק מהחולים. לא פחות חשוב מכך – הטיפול בקבלת הזכויות השונות למי שעומד בקריטריונים.

למי צריך לפנות

באופן טבעי, כמו בכל פגיעה או בעיה אורתופדית, חשוב מאוד לבצע אבחון נכון של הבעיה. במסגרת חוק בריאות ממלכתי וסל התרופות זכאים החולים בישראל לקבל שירותים רפואיים נרחבים למדי, לרבות בדיקה במכונים רפואיים, טיפולי פיזיותרפיה, תרופות לכאבים וכיוצא באלה. עבור מי שרכש ביטוחים משלימים של קופות החולים – יש בדרך כלל אפשרות לטיפולים נוספים בעלות מופחתת (למשל עזרים וטיפולים פיזיותרפיים).סימן שאלה

מימוש הזכויות, אם כן, מתחיל בספקי שירותי הרפואה ובראשם קופות החולים, אך זה לא מסתיים בכך. כאשר ישנו סיכוי לכך שהפגיעה אירעה במסגרת מקום העבודה – יש צורך לפנות גם לרופא תעסוקתי. כאשר החולה מתמודד עם ירידה בכושר ההשתכרות ועם מגבלות בתנועה – כדאי לבדוק האם ביטוח לאומי יכול להכיר בפגיעה באופן כזה שהחולה יקבל תגמולים כספיים בלתי מבוטלים. בנוסף, חשוב לבדוק את קיומן של פוליסות בריאות – בין אם נרכשו באופן פרטי ובין אם על ידי המעסיק.

ראוי לציין שניתן לשקול סיוע של מומחים למימוש זכויות רפואיות. מומחים כאלה יכולים בהחלט להוות את ההבדל בין הצלחת הפרוצדורה מול ביטוח לאומי לבין קבלת תשובה שלילית. מכיוון שביטוח לאומי הוא הגוף המרכזי שמעניק זכויות כספיות – יש לכך משמעות ניכרת לכל מי שסובל מפגיעה בגב או מכמה וכמה ליקויים שונים.

בין הזכויות שראוי להזכיר בהקשר זה מצויות קצבאות הבטחת ההכנסה, קצבאות לנפגעי עבודה, גמלאות לנזקקים לעזרה טיפולית או לעזרי תנועה. כאשר מדובר בתאונת עבודה, בהחלט ניתן לקבל גם סיוע בשיקום מקצועי וכן מימון נרחב של טיפולים רפואיים במימון מלא של ביטוח לאומי.

https://www.youtube.com/shorts/ENsAnDGB-sQ

ועדה רפואית וספונדילוליזיס

גם כאשר מדובר בחולה או נפגע שפגיעתו ברורה, לא ניתן לקבל את הזכויות מביטוח לאומי ללא מעבר של פרוצדורה ידועה. אבן הדרך המרכזית לעניין זה היא הוועדה הרפואית. על החולה לשכנע את הוועדה שהפגיעה והליקויים שמהם הוא סובל מהווים אכן עילה לקבלת זכויות, קצבאות והטבות שונות. פניה למומחי זכויות רפואיות, עוד לפני שעומדים בפני הוועדה הרפואית, יכולה להעלות את סיכויי הצלחה גם לחולים הסובלים מספונדילוליזיס.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!