עורך דין נזיקין יכול לשנות את החיים שלכם לטובה

השאירו פרטים כבר עכשיו או התקשרו

אנשים רבים מוותרים על הזכות שלהם לקבל פיצוי על פגיעה שנגרמה להם ברכוש, בגוף או בנפש. אך ויתור הזכות לפיצוי היום, יכול להתעורר בעתיד כטעות גדולה ומרה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזיקין ולבדוק כיצד ניתן להפוך את הלימון ללימונדה.

מרבית האנשים שנפגעו מוותרים מראש על פתיחת הליך משפטי לקבל פיצוי כי הם רק רוצים להשאיר את הסיפור מאחוריהם ולחזור אל מסלול חיים תקין. החחש הגדול של רבים מהם הוא להיסחב שבועות ולפעמים גם חודשים בין דיונים בבית המשפט, רק בכדי לחזור היבתה בידיים ריקות.

אך כאשר מלווה אתכם עורך דין נזיקין לאורך כל ההליך המשפטי עולה הסיכוי שתצאו מבית המשפט עם חיוך על הפנים.

 

דיני נזיקין ישראל

למעשה, אין דיני נזיקין בישראל וכאשר מתדיינים בסוגיות משפטיות הקשורות בנזיקין ופיצויים מתבססים על החקיקה המנדטורית מימי הבריטים.

במשך שנים התבסס המחוקק בישראל על פקודת הנזיקים הבריטית, אך במשך השנים וככל שנוספו יותר ויותר פסקי דין בתחום העניק בית המשפט העליון פרשנות ישראלית מקורית לפקודה והתאים אותה למציאות של ימינו.

 

3 סיבות לתביעות נזיקין

קיימות כיום 3 סיבות אשר בגינן יכול אדם לתבוע אדם או גורם אחר בתביעת נזיקין:

  1. הגשת תביעת נזיקין בעקבות מעורבות בתאונת דרכים או בתאונת עבודה.
  2. הגשת תביעת נזיקין בעקבות התנהגות רשלנית ביניהן נכללת רשלנות רפואית, תקיפה או הוצאת לשון הרע.
  3. הגשת תביעת נזיקין בעקבות מטרד זיהום אוויר או מטרד רעש.

פקודת הנזיקין מפרטת בהרחבה מה נכלל תחת כל סעיף וסעיף, כך שאם יש לכם ספק לגבי הסיכוי שלכם לזכות בתביעת נזיקין מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזיקין.

 

מי אחראי לנזק?

כאשר דנים בתביעת נזיקין רוצה בית המשפט להשיג כמה מטרות. המטרה הראשונה הוא להבין מי אחראי על הנזק (במקרים מסוימים הנתבע אולי גרם את הנזק אך איננו אחראי עליו), להטיל עליו לתקן את גורם הנזק (במידה ואפשר) ולהעניק פיצוי הולם לנפגע כך שיוכל להחזיר את חייו למסלולם כפי שהיו לפני הפגיעה.

כאשר מתחילים הליך משפטי בתביעת נזיקין חשוב לדעת כי מדובר בתהליך ארוך ומורכב המצריך התנהלות (לעיתים מייגעת ומתישה) עם אירגונים בירוקטיים כגון חברות ביטוח, קופות החולים, הרשויות המקומיות ויועצים שונים כגון פסיכולוג תעסוקתי.

לדוגמה, נער אשר שיחק כדורסל באחד ממגרשי הספורט בעיר ונחבל כאשר טבעת הסל התנתקה ממקומה, פגעה בראשו וגרמה לו לזעזוע מוח.

ההורים של אותו נער יכולים להגיש כנגד העירייה תביעת נזיקין הכוללת פיצוי כספי בגין ההוצאות הרפואיות בהווה ובעתיד.

מדוע חשוב להתייחס גם לנזקי גוף ונפש בעתיד? כאשר מתרחשת פגיעה ברכוש, אנחנו מתקנים אותה וממשיכים בחיינו כרגיל. אך כאשר הפגיעה נעשית בגוף או בנפש אין לנו את היכולת לדעת מה יוליד יום. במידה ובעתיד יתעוררו בעיות הקשורות באירוע שקרה בהווה, כדאי שתהיה לנו מעין תעודת ביטוח שתעזור לנו להתמודד הבעיות.

נחזור אל אותו נער, יכול להיות שכיום הוא מרגיש טוב אך בעתיד יסבול מסחרחורת חמורה או ליקוי ראייה ויזקק לניתוחים או למשקפיים מיוחדים בעלי עלות כספית גבוהה. למעשה, עורך דין לדיני נזיקין חייב להביא לידיעתם של ההורים את ההשלכות העתידיות של תוצאת המשפט.

 

סעדים ופיצויים בדיני נזיקין

במהלך הדיונים בבית המשפט ישמע השופט את שני הצדדים. מצד אחד יהיה האדם שנפגע והוא בעזרת עורך דינו יציגו את כל הראיות המעידות כי הנתבע הוא זה שאחראי  לנזק שנגרם ועליו לשלם פיצויים. מן הצד השני יהיה הנתבע אשר יציג ראיות וטענות אשר מוכיחות כי הוא לא אחראי לנזק שנגרם ואין להשית עליו פיצוי כספי.

ברב תביעות הנזיקין מבקשים התובעים פיצוי כספי בגין אחת או יותר מהסיבות הבאות:

  1. פיצוי כספי בגין אובדן הכנסות לאחר הפגיעה ובמהלך תקופת ההחלמה
  2. פיצוי כספי בגין אובדן הכנסות עתידיות לאחר ההחלמה
  3. פיצוי כספי בגין הוצאות רפואיות עתידיות שיתעוררו לאור הפציעה
  4. פיצוי כספי בגין הוצאות רפואיות שנגרמו עקב הפגיעה (דוגמא נפוצה היא השכרת כסא גלגלים או העסקת אדם נוסף שיסייע לטפל באדם שנפגע)

בנוסף יכול השופט לקבוע האם הוא "מעניש או מחייב" את הצד הפוגע (הנתבע) לעשות דברים מסוימים על מנת למנוע את הישנות המקרה בעתיד.

לרב מטיל השופט צווי עשה (המחייבים לעשות דבר מה) או צווי על תעשה (האוסרים לבצע פעולה מסוימת). צווים אלה מוכרים יותר בשם "צווי מניעה".

לדוגמה, פלוני הלך ברחוב ומעד עקב פתח ביוב פתוח שלא סומן כראוי על ידי העירייה. במידה ואותו אדם יחליט לתבוע את העירייה, יכול השופט להטיל על העירייה צו עשה ולחייב אותה בסגירת פתח הביוב באופן מיידי וסימונו באופן בולט.

 

הגשת תביעת נזיקין – השעון מתקתק

כאשר רוצים להגיש תביעת נזיקין חשוב להבין מהו המועד הנכון לעשות זאת. בעוד יש כאלה שלא מחכים למכתב השחרור מבית החולים ומייד לאחר התרחשות המקרה מגישים תביעת נזיקין, יש אחרים המחכים שהחיים יחזרו אל מסלולים.

לרב עורך דין לדיני נזיקין ימליץ לכם להגיש את תביעת הנזיקין במהלך השנה הראשונה לאחר שהאירוע קרה. במהלך השנה הזו חשוב לאסוף ולתעד את כל המסמכים המשפטיים, המרשמים, ההוצאות והטיפולים שקרו בעקבות המקרה.

לא הרבה יודעים אך קיימת תקופת התיישנות על תביעות נזיקין והוא עומד על 7 שנים. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל וחשוב להתייעץ עם עורך דין לדיני נזיקין בכדי שלא תפספסו את חלון ההזדמנויות להגיש תביעה ולקבל פיצוי.

 

עלויות הגשת תביעת נזיקין

מלבד שכר הטרחה של עורך דין לדיני נזיקין, יצטרך התובע (הצד הנפגע) לשלם אגרה לבית המשפט. במקרים מסוימים ועל מנת להוכיח את עומק הפגיעה יצטרך התובע להמציא חוות דעת מקצועיות מגורמים שונים – רופאים, פסיכולוגים, יועצי קריירה, שמאי רכוש ועוד.

עלות חוות דעת רפואית יכולה לעלות כסף רב, לעיתים כמה אלפי שקלים ואם יש צורך בכמה חוות דעות הרי שמדובר בהוצאה כלכלית גדולה מאוד. תארו לעצמכם תביעת נזיקין הדורשת חוות דעת של רופא בעלות של 10,000 ₪, חוות דעת של פסיכולוג תעסוקתי בעלות של 5,000 ₪ וחוות דעת של פסיכולוג בעלות של 2,000 ₪.

בסופו של דבר העלות של חוות הדעת היא גבוהה ולא כל אחד יכול לשאת בה. אך לא צריך לדאוג כי במידה וטענותיו של התובע מתקבלות והוא זוכה בתביעת הנזיקין אז יחייב בית המשפט את הנתבע (הצד הפוגע) להחזיר לתובע את התשלום ששילם בגין חוות הדעת שהציג במהלך הדיונים במשפט.

לסיכום, אם אתם חושבים כי נגרם לכם נזק בגוף, בנפש או ברכוש חשוב שתפנו לייעוץ מקצועי אצל עורך דין נזיקין. קיים טווח זמן של 7 שנים בהן ניתן להגיש תביעת נזיקין וחשוב לפעול נכון על מנת לזכות בתיק.

אמנם הגשת תביעת נזיקין דורשת תעצומות נפש והוצאות כספיות גדולות הרי שבמידה וזכיתם בית המשפט יצווה על הצד הפוגע להחזיר לכם חלק מהוצאות המשפט.

גם אם אתם לא רוצים לתבוע בתביעת נזיקין, מומלץ לפנות אל עורך דין נזיקין שיכווין אתכם איך לפעול בימים הראשונים לאחר הפגיעה.

בהצלחה!

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!