זכויות רפואיות לסובלים מאפילפסיה

השאירו פרטים כבר עכשיו או התקשרו

אפילפסיהמחלת האפילפסיה, המוכרת גם בשמה העברי "כפיון", מהווה סוג של הפרעה נוירולוגית, אשר תסמיניה המוכרים כוללים בין היתר פרכוסים, עוויתות, ואף אובדן זמני של הכרה. תסמיני המחלה נוצרים למעשה בעקבות פעילות חשמלית מוגברת במוח, אשר מופיעים בעקבות גירויים חיצוניים שונים, ואשר השפעתם משתנה מפעם לפעם.

חרף ההתקדמות הניכרת בתחום הרפואה במהלך העשורים האחרונים, טרם אותרה תרופה למחלת האפילפסיה, ומשכך, חולי אפילפסיה מוגדרים כחולים כרוניים, אשר עליהם למצוא דרך ולחיות יחד עם המחלה לאורך השנים.

עם זאת, עבור חלק הארי מחולי האפילפסיה, טיפול רפואי מותאם עשוי להפחית את תדירות וחומרת התקפי האפילפסיה לרמה נשלטת, אשר מאפשרת לסובל מהמחלה להמשיך ולחיות בצורה תקינה, לפחות במרבית המובנים.

אפילפסיה: מגוון גורמים משבשי חיים

המחלה נגרמת בשל הפרעות בפעילות החשמלית במוח. יש מגוון של סוגי הפרעות התלויות בגילאים השונים מינקות ועד בגרות.

למשל, בינקות מדובר על זיהומים מוחיים שאינם מספקות מספיק חמצן למוח. לעומת זאת בקרב קשישים זה עלול לקרות עקב דימום מוחי, שבץ איכסמטי ועוד. כמו כן, ישנם גורמים גנטיים שעלולים להשפיע וכן גם חבלות ראש חמורות.

מהן הזכויות הרפואיות להן זכאים חולי אפילפסיה?

התמודדות עם מחלת האפילפסיה הינה, עבור חולים רבים, משימה יום יומית מייגעת, שכן התקפי האפילפסיה, מטבעם, אינם ניתנים לצפייה מראש, ומשכך התקפים אלו עלולים להתרחש בכל שעות היממה.

מסיבה זו, הסובל מאפילפסיה מצוי לרוב במתח בלתי פוסק, ובדאגה מתי והיכן יופיע ההתקף הבא. כתוצאה מכך, חולי אפילפסיה רבים מתקשים לעסוק בעבודות קבועות, ונאלצים במקרים רבים להסתמך על עזרת בני משפחה וחברים, בפרט מבחינה כלכלית.זכויות

דווקא מסיבה זו חשוב להבהיר, כי בהתאם לחוקי מדינת ישראל, כל תושב ישראלי, אשר גילו מעל 18 ומקום מושבו בישראל, ואשר כושר השתכרותו מעבודה נפגע באופן משמעותי כתוצאה ממצבו הבריאותי, זכאי ליהנות מסיוע כספי, אשר מוענק מדי חודש בחודשו מטעם המוסד לביטוח לאומי.

על מנת ליהנות מסיוע זה, המוכר בשם "קצבת נכות", על התושב לפנות בראש ובראשונה לסניף המוסד לביטוח לאומי הסמוך למקום מגוריו לצורך הגשת בקשה לקצבה, וזאת בצירוף כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים.

לאחר הגשת הבקשה, מגיש הבקשה מזומן להתייצב בפני ועדה רפואית, המורכבת מרופאים מוסמכים הפועלים מטעם המוסד לביטוח לאומי. במועד זה, מצבו הרפואי של התושב נבחן לגופו, ובהתאם למצבו הרפואי נקבעים לו אחוזי נכות, המשקפים באופן מדויק ככל הניתן את הנזק הרפואי שנגרם לו כתוצאה מהמחלה.

במידה ואחוזי הנכות שנקבעו לסובל מהמחלה עולים על 60%, הרי שהוא זכאי ליהנות מקצבת נכות. בשלב זה, ועל מנת לקבוע מהו בדיוק שיעור הפגיעה בכושר עבודתו של התושב, הוא יזומן להתייצב גם בפני פקיד תביעות, לצורך קביעת דרגת אי כושר לעבודה.

בהתאם לדרגה זו ייקבע מהו סכום הקצבה החודשית שתועבר לחשבונו מדי חודש, וזאת עד לשיעור של 100%, העומד, נכון לשנת 2015, על 2,342 שקלים.

חשוב לציין בהקשר זה, כי בנוסף לקצבת הנכות, חולה אפילפסיה שהוכרה זכותו ליהנות מקצבת נכות, זכאי גם ליהנות משורה של הטבות נוספות, וביניהן סיוע כספי במימון ורכישת עזרים רפואיים, הנחה בתשלומי מים, חשמל וטלפוניה, הנחה בתשלום הארנונה מטעם הרשות המקומית, ועוד.

ומה לגבי סיוע להורי ילד הסובל מאפילפסיה?

במידה והסובל ממחלת האפילפסיה הוא ילד מגיל 91 יום ועד גיל 18, הרי שמטבע הדברים הוריו הם אלו הנושאים במעמסה הכספית, הנוסעת מהטיפולים הרפואיים להם הוא נזקק. במקרים כאלו, ההורים זכאים ליהנות מקצבת ילד נכה, שנועדה על מנת להקל, ולו במעט, על העלות הכספית הנובעת מהופעת מחלת האפילפסיה בצאצאם.

גם במקרה זה, על מנת ליהנות מהקצבה על הורי הילד לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי בבקשה מתאימה, אשר בעקבותיה מצבו הרפואי של הילד ייבחן, ובמידה ויימצא זכאי, ייהנה מקצבה כספית עד הגיעו לגיל 18, אשר שיעורה נקבע בהתאם למצבו הרפואי.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!